Wie zijn wij

The coolest forwarder

Aircargo.nl is gespecialiseerd in luchtvracht op het gebied van time-sensitive en temperatuurgevoelige zendingen.

Aircargo.nl is een onafhankelijke, logistieke dienstverlener. Wij behandelen import- en exportzendingen, hebben een warehouse en verzorgen douaneformaliteiten. Hieronder wordt kort uitgelegd wat dat inhoudt.

Bederfelijke goederen zoals bloemen, planten, drink- en voedingswaren worden ook wel perishables genoemd. Deze zendingen moeten snel, gekoeld en vers aankomen op de plaats van bestemming. Dit noemen we ook wel Time Sensitive en/of Temperature Controlled zendingen. Juist dit soort zendingen zijn onze specialiteit!

Daarnaast vervoeren wij ook Time Critical zendingen. Deze zendingen vereisen speciale aandacht, aangezien deze snel of binnen een specifiek tijdsbestek geleverd moeten worden. Dit kunnen bijvoorbeeld AOG (Aircraft On Ground) zendingen zijn. Hier is grote haast bij omdat het betekent dat er ergens een vliegtuig defect staat en wacht op een specifiek onderdeel. Het kan zelfs voorkomen dat wij het pakketje met een passagier op het vliegtuig meesturen, zo belangrijk kan het zijn. Dit is dan een OBC-zending (On Board Courier).

Ook vervoeren wij goederen die onder de Dangerous Goods vallen. Dit zijn producten die volgens de IATA of de ADR als gevaarlijk worden beschouwd. Je kunt hierbij denken aan bepaalde vloeistoffen, medicijnen, batterijen etc. Wij hebben een aantal medewerkers die hiervoor speciaal getraind zijn.

Verder verzorgen wij Pharma transporten. Aircargo.nl is dan ook gespecialiseerd in het transport, de opslag en levering van farmaceutische producten. Deze goederen worden onder passende temperatuur, hygiëne en veiligheid verzonden. Deze zendingen worden volgens de GDP-voorschriften geleverd. Dit zijn richtlijnen die gelden voor farmaceutische producten.

 Als laatste vervoeren wij ook zendingen die General Cargo bevatten (GC). Dit zijn alle goederen die niet onder een van de andere categorieën geplaatst kunnen worden. 

Naast het vervoer van goederen regelen wij ook alle douaneformaliteiten. Dit kunnen in- en uitklaringen, transitdocumenten en alle andere benodigde aangiftes zijn. 

Contact

Jacobus Spijkerdreef 254
2132 PZ Hoofddorp
+31 88-0882407
talent@aircargo-academy.nl

De Aircargo Academy is onderdeel van Aircargo.nl